Uit de Krant

Zwijndrechtse Heugel' voor Jan van de Wetering

13 mei 2023

ZWIJNDRECHT  - Drie bestuursleden van Stichting Vrienden van Hospice De Cirkel zijn zaterdagmiddag 13 mei 2023 bij hun afscheid onderscheiden met 'De Zwijndrechtse Heugel'. Namens het gemeentebestuur reikte burgemeester Edo Haan de gemeentelijke erespeld uit aan
Jan van de Wetering, Jan de Roon en Cees Romkes.

De heren Van de Wetering, De Roon en Romkes zijn twaalf jaar en langer bestuurslid geweest voor het bestuur van Vrienden van hospice De Cirkel. Zij namen zaterdagmiddag tijdens de jaarlijkse lunch van de vrijwilligers van hospice De Cirkel afscheid, omdat hun statutaire termijn als bestuurslid erop zit.

Burgemeester Haan reikte tijdens de vrijwilligerslunch in Hotel ARA de Zwijndrechtse Heugel aan de afscheidnemende bestuursleden uit. Burgemeester Haan: "U zet zich al jarenlang belangeloos in voor een hele mooie, zeer gewaardeerde voorziening in onze Zwijndrechtse Waard. Wat u, samen met alle andere vrijwilligers doet, lijkt misschien heel normaal, maar is juist heel speciaal. Liefdevolle aandacht geven aan mensen in hun laatste levensfase, te midden van hun naasten. Zo betekenisvol, zo waardevol. Daar kunnen wij als samenleving alleen maar grote waardering voor hebben."

De onderscheiding Zwijndrechtse heugel wordt toegekend aan vrijwilligers die zich ten minste tien jaar hebben ingezet voor de samenleving in Zwijndrecht en Heerjansdam. Burgemeester Haan: ,,Wat u doet, lijkt misschien heel normaal, maar is juist heel speciaal."

Ambassadeur

Zaterdag nam het drietal afscheid van hun de functie als bestuurslid, maar Van de Wetering en Romkes blijven wel aan als ambassadeur.


Zwijndrechtse Heugel
'De Zwijndrechtse Heugel' is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Zwijndrecht. Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in Zwijndrecht hebben gedaan.